SIDAN ÄR UNDER UPPBYGGNAD !!!

 

                             

 

 

 

 

 

 

Kattstatus – för ett bättre kattliv

Som ägare och uppfödare av raskatter får man ofta höra människor säga att själv har de “bara en vanlig bondkatt”. Raskatter vs huskatter leder gärna till hetsiga diskussioner, oftast baserat på helt fel premisser. För i grund och botten är det ju så att vi raskattägare – som ofta även har våra egna huskatter – är just kattälskare i stora mått, oavsett om de har stamtavla eller ej. Vi älskar katter av alla de slag och lägger ner vår själ i att se till att de har det bra. Tyvärr är det många som inte håller med oss och kattens status i samhället är i dagsläget mycket låg.

Kattstatus, www.kattstatus.se, är ett samarbete mellan kattvänner över hela landet vars gemensamma mål och intresse är att höja kattens status och livskvalitet. Idag finns det knappast något husdjur som har så lågt värde och status som vår vanliga huskatt. Trots att den varit i människans tjänst som en skicklig råttjägare och god vän som delat med sig av villkorslös kärlek i tusentals år, är den inte vatten värd i mångas ögon.

Idag kan du få en katt gratis, eller för några kronor. Det är sällan några större ansträngningar läggs på dess underhåll. Huskattens låga status gör att de av sina ägare ofta nekas veterinärvård, vaccineringar, ID-märkning och näringsriktig mat. De tillåts föröka sig okontrollerat för att värdet de tilldelats är lägre än kostnaden för en kastrering och deras ungar är sällan välkomna till världen. Många avlivas, ofta med billiga, plågsamma metoder. Andra släpps ut på gatan åt sitt öde och förvildas eller omkommer av svält, köld, eller någon av de hundra faror som väntar därute.

Hundratusentals katter beräknas vara hemlösa, de flesta av dessa har en gång varit ett älskat husdjur som någon tröttnat på eller inte orkat ta ansvar för. Detta är ett stort djurskyddsproblem – ett lidande som bara ökar för varje år. Djurhemmen är överfulla och privatpersoner lägger ner enorma mängder pengar och energi att hjälpa och hitta hem åt dessa drabbade djur. Så länge kattens status är så här låg kommer floden av hemlösa, vanvårdade och oönskade katter aldrig att sina. När ingen annan bryr sig är det upp till oss kattvänner att öka förståelsen för dessa fantastiska men missförstådda djur och göra vad som står i vår makt för att höja deras oförtjänta låga värde. Förhoppningsvis kan vi göra skillnad.

Visionen som grundarna till Kattstatus jobbar för är att alla kattägare ger katten den kärlek, respekt och omsorg den förtjänar samt tar sitt ansvar fullt ut. Om alla följde de enkla råden i deras slagord skulle många kattliv vara bättre. Därför säger vi kastrera, id-märk, vaccinera och försäkra din katt!

www.kattstatus.se finns en kunskapsbank som hela tiden utökas med nya artiklar, allt i syfte att sprida kunskap om katten och dess skötsel, beteende och levnadsvillkor.

Vi kan alla hjälpa till att öka kattens status genom att sprida kunskapen om kastrering och id-märkning och övrig information som finns på sidan. Så varför inte lägga in en länk från din egen hemsida, samt ta för vana att rekommendera kattungeköpare att gå in på sidan och läsa. Kanske kan vi i längden verkligen göra en gärning för alla katter i vårt samhälle.

 

 

            

                            

 

 

 

 

 

        

 

         

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

 

 

 

 

 

 

              

 

 

 

Tillbaka

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

www.yourdomain.com